GOSTUJUĆE PREDAVANJE DR LJILJANE SIMIĆ

GOSTUJUĆE PREDAVANJE: dr Ljiljana Simić

Zašto i čemu kulturni odnosi? Interkulturalno stanovište i kulturna politika EU

 

U četvrtak 28. marta u 13 časova dr Ljiljana Simić će održati predavanje za studente FDU o kulturnim odnosima i kulturnoj politici Evropske unije.

Predavanje se organizuje u okviru predmeta Međunarodni kulturni odnosi, Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture. Moderatorka razgovora je dr Ljiljana Rogač Mijatović, vanr. prof.

Dr Ljiljana Simić je konsultant i predavač u oblasti interkulturalne komunikacije, odrganizacionih kultura, kulturnih odnosa, menadžmenta ljudskih resursa i timskog rada. Predaje na Evropskom koledžu u Bridžu (College of Europe) na Evropskoj diplomatskoj akademiji, kao i na Programu stipendiranja mladih vladinih zvaničnika sa Zapadnog Balkana ( Fellowship Program for Young Government Officials from the Western Balkans). Kreator je obuka za zaposlene na Visokoj školi za administraciju Evropske unije (European Union School of Administration), kao i pri Evropskoj službi za spoljne poslove (EEAS) za članove delegacija EU širom sveta. Bila je član upravnog odbora Društva za interkulturalno obrazovanje, obuke i istraživanja (SIETAR), kao i naučni koordinator istraživačkog projekta SIETAR – Sustainable development in a diverse world: new forms of citizenship and cultural identities (program FP6 EU). Doktorirala je 2023. na Fakultetu dramskih umetnosti, objavila niz naučnih i stručnih članaka u međunarodnim publikacijama.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/1107/20240325_145004_0000.png